Mühendislik Fakültesi Yaz Okulu Duyurusu (Summer School – Engineering Faculty)

• Yaz okulu derslerinde, derslere devam mecburidir ve takip edilecektir.
  • Yaz okulunda yürütülen tüm derslerde kamera tabanlı sınav sistemi uygulanacaktır. Sınav güvenliğinin sağlanması için ihtiyaç duyulan derslerde harici kamera ile izlenmek suretiyle sınavlar gerçekleştirilebilecektir.
  • Yaz okulu derslerinde, Temel Bilimler ve Mühendislik eğitimi derslerinin kitapları niteliğinde kaynakların yayıncıları tarafından hizmete sunulabilen günümüz teknolojik altyapı ve yenilikleri ile geliştirilmiş ücretli yardımcı materyaller kullanılabilecektir. Bu çevrimiçi araçlar, her biri derslere özgü olan öğrenme çıktılarının takibini sağlamakta, ülkemizde diğer üniversitelerde ve yurt dışındaki üst seviye üniversitelerin hemen tamamında kullanılmaktadır.
  • Öğrencilerin Fakültemiz yaz okulunda açılmayan dersler için diğer üniversitelerden açılacak derslere kaydolma başvurularını bölüm başkanlıklarına yapmaları ve dilekçelerini iletmeleri gerekmektedir. Başvurular; Bölüm Başkanlığı tarafından ders içeriği, kredisi/saati, ön koşulu olup olmadığı, dili açısından incelenir ve alınmasının uygun olup olmadığına karar verilir. Ders seçimlerinde, dönem (üstten ders alamama durumu) ve ön koşullu dersin alınamaması kuralları geçerlidir. Bu kurallar göz ardı edilerek yapılan ders kayıtlanmaları kabul edilmeyecektir.

Yaz okulunda açılması teklif edilen ders listesine buradan ulaşılabilir.

Summer School – Engineering Faculty

• Students must fulfill the attendance requirement.
  • Camera-based exam system will be applied in all courses conducted in the summer school. In order to ensure the safety of the exam, the exams will be held by monitoring with an external camera in the courses needed.
  • Paid supplementary materials can be used in summer school courses.
  • Students requesting to take courses from other universities must contact their department heads and send their written applications. Requests are reviewed by Department Heads in terms of course content, credits/hours, whether it has prerequisites and language and decided whether to accept. The rules, not being able to enroll in the courses from upper level & not being able to enroll in prerequisite courses, are valid. Couse registrations made by ignoring these rules will not be accepted.

The list of courses proposed to be offered in the summer school can be found here.