Marmara Üniversitesi'nden Görme Engelli Bireyler İçin Bir İlk

İstanbul Valiliği Bilişim Erişilebilirliği Komisyonu, Marmara Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü ve Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi iş birliği ile mühendislik bölümleri öğrencilerine, bahar dönemi boyunca Bilişim ve Teknoloji Erişilebilirliği dersi, seminer dersleri olarak verilecek.

Bilişim Erişilebilirliği Komisyonu Üyesi, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve GETEM Sorumlusu Dr. Engin Yılmaz tarafından verilecek olan derslerle, toplumsal sorunların çözümüne katkı sağlamak amacıyla sosyal sorumluluk görevi yerine getiriliyor. İlki 09.02.2018 tarihinde verilen seminer dersleriyle, görme engelli bireylerin bilişim yoluyla bilgiye erişimi, eğitimleri, navigasyon ve benzeri hizmetleri almaları, hayatlarına kolaylık ve bağımsızlık sağlayacak bir atılım olacak. Alanda uzman, Komisyon Başkanı Halis Kuralay, Emin Demirci ve aynı zamanda Microsoft Yazılım Erişilebilirliği Uzmanı Hasan Özdemir’in misafir olarak katkıda bulunduğu derslere, öğrencilerin ilgisi de yoğun. Türkiye’de bir ilk olan bu eğitim programının, değerlendirilmeleri yapıldıktan sonra sunum haline getirilmesi ve Marmara Üniversitesi ile Bilişim Erişilebilirliği Komisyonu’yla birlikte birçok üniversiteye tanıtımının yapılarak yaygınlaştırılması planlanıyor.

23.02.2018’de verilen derste bir araya gelen Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü yöneticileri, yaptığı işlerle sadece kurumsal olarak değil, toplumsal olarak da fayda sağlamak amacıyla çalışan bir eğitim kurumu olarak bu dersleri başlatmak ve öncülük etmekten ötürü duydukları gururu dile getirdiler.