Dersler, Öğrenci İşleri ve İrtibat Bilgileri

Değerli Öğrencilerimiz,

Aşağıda genel olarak eğitimiz esnasında irtibatta olacağınız Öğretim Üyelerimiz / Komisyonlar ve ilgili birimlerin bilgileri bulunmaktadır. Sorularınızı yöneltmek ve başvurularınızın takibinde irtibatta olmak için lütfen bu açıklamaları inceleyiniz.

Not: 04.11.2020 tarihli İstanbul Valiliği yazısı gereğince Fakültemiz personeli dönüşümlü çalışacaktır. Aşağıda belirtilen bilgilerdeki irtibat telefonlarının, dönüşümlü çalışma nedeniyle yanıtlanamaması durumunda ilgili kişi ve birimlerle belirtilen e-posta adreslerinden iletişime geçilmesi gerekmektedir.

Mühendislik Fakültesi Tüm Duyurular

Ders Kayıtları

Her öğrencinin Akademik Danışmanı BYS’de (Bilgi Yönetim Sistemi) bulunmakta ve bölümlerimizin internet sayfalarında öğretim üyelerimizin iletişim bilgileri yer almaktadır. Ders kayıt işlemleri esnasında karşılaşılan soru/sorunlar da ilgili danışman öğretim üyesi ile irtibatta bulunularak takip edilir. Her öğrenci kayıt döneminde derslerini seçmiş ve derslere “kesin kayıt” işlemlerini tamamlamış olmalıdır. Kayıt işlemleri tamamlandığında, öğrencilerin BYS’de yer alan transkriptlerinde, içinde bulunulan dönem dersleri görünür hale gelir.

Not döküm çizelgesinde (transkript) bulunan hata ve eksikler için Mühendislik Fakültesi Öğrenci İşleri Ofisi ile irtibat sağlanmalıdır (semra.karaman@marmara.edu.tr 0216 777 3526, Mühendislik Fakültesi-M1 Binası)

Online Dersler ile ilgili Problemler ve Ders Programları

Canlı olarak sunulan derslerin alanına (ues.marmara.edu.tr) erişim problemleri ile ilgili olarak web adresinde bulunan “destek” alanına mesaj gönderilir. Ayrıca online derslere katılım ile ilgili bilgilendirmeler, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı web sitesinden (oidb.marmara.edu.tr) yapılır ve online.marmara.edu.tr adresinden incelenebilir.

Öğrenciler, kayıtlı oldukları derslerin programlarına BYS’den erişebilirler.

Stajlar

Stajlar ile ilgili bilgileri aşağıdaki adreslerde bulabilir ve sorularınız için Bölüm Komisyonları ile irtibata geçebilirsiniz:

Bilgisayar Mühendisliği: Stajlar hakkında bilgiler, Staj Komisyonu

Çevre Mühendisliği: Stajlar hakkında bilgiler, Staj Komisyonu

Endüstri Mühendisliği: Stajlar hakkında bilgiler, Staj Komisyonu

Makine Mühendisliği: Stajlar hakkında bilgiler, Staj Komisyonu

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği: Stajlar hakkında bilgiler, Staj Komisyonu

Kimya Mühendisliği: Stajlar hakkında bilgiler, Staj Komisyonu

Elektrik-Elektronik Mühendisliği: Stajlar hakkında bilgiler, Staj Komisyonu

Biyomühendislik: Stajlar hakkında bilgiler, Staj Komisyonu

Bitirme Tezleri (Engineering Projects)

Bitirme tezleri (Engineering Project I-II) süreçleri ile ilgili sorularınız için bölüm komisyonları ile irtibata geçebilirsiniz:

Bilgisayar Mühendisliği: Bilgi, Komisyonlar

Çevre Mühendisliği: Bilgi, Komisyonlar

Endüstri Mühendisliği: Bilgi, Komisyonlar

Makine Mühendisliği: Bilgi, Komisyonlar

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği: Bilgi, Komisyonlar

Kimya Mühendisliği: Bilgi, Komisyonlar

Elektrik-Elektronik Mühendisliği: Bilgi, Komisyonlar

Biyomühendislik: Bilgi, Komisyonlar

Öğrenci Belgesi ve Not Döküm Çizelgesi (Transkript) Talepleri

İlgili Bölüm Sekreterliği ile irtibata geçilerek talep edilmelidir.

Bilgisayar Mühendisliği: Ahmet Sait Kaya, asait@marmara.edu.tr  0216 777 3531

Çevre Mühendisliği: Hüsniye Öztürk, husniye@marmara.edu.tr 0216 777 3591

Endüstri Mühendisliği: Mahmut Boyraz, mahmut.boyraz@marmara.edu.tr    0216 777 3631

Makine Mühendisliği: Serpil Uzunhan, serpil.uzunhan@marmara.edu.tr 0216 777 3731

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği: Kemal Yüksek, kemal.yuksek@marmara.edu.tr   0216 777 3691

Kimya Mühendisliği: Kemal Yüksek, kemal.yuksek@marmara.edu.tr    0216 777 3691

Elektrik-Elektronik Mühendisliği: Hüsniye Öztürk, husniye@marmara.edu.tr     0216 777 3591

Biyomühendislik: Zafer Soycan, zafer.soycan@marmara.edu.tr 0216 777 3561

Ders içerikleri ve Müfredatlar

Ders içerikleri, müfredatlar (8 yarıyıllık ders planları) ve ders ön koşulları hakkındaki bilgilere ilgili bölümlerimizin web sayfalarından ulaşabilir. Ayrıca MEOBS adresinde bulunan öğretim planlarını inceleyebilir ve akademik danışmanlarınız ile görüşebilirsiniz.

Mezuniyet İşlemlerinin Başlatılması

Mezun durumundaki öğrenciler, Mühendislik Fakültesi web sitesinde bulunan “Mezuniyet Talep Formu” hazırlayarak Akademik Danışmanına başvurur. Akademik Danışmanlarınızın iletişim bilgileri Bölümlerimizin web sayfalarında ve BYS’de bulunmaktadır.

Geçici Mezuniyet Belgesi ya da Diploma İşlemleri

Öğrencilerin mezuniyetleri onaylandığında (transkriptte mezuniyet tarihi yer alır), “Kayıt Silme Formu” hazırlanır ve ilgili Bölüm Başkanına gönderilir. Bölüm Başkanlığınca onaylanan kayıt silme formu Öğrenci İşleri Ofisine (Mühendislik Fakültesi-C Binası giriş katı) teslim edilecektir. “Geçici Mezuniyet Belgesi” ya da “Diploma” işlemleri için mutlaka Öğrenci İşleri Ofisi ile irtibata geçilmeli ve randevu alınmalıdır (Mehtap Kumral: mehtap.kumral@marmara.edu.tr, Kemal Yüksek: kemal.yuksek@marmara.edu.tr 0216 777 3506). “Geçici Mezuniyet Belgesi” ya da “Diploma”, Öğrenci İşleri Ofisi tarafından verilen gün ve saatte mezunun kendisine ya da noter vekaleti bulunan yakınına teslim edilir. Belirtilen gün ve saat dışında (randevu alınmadan) gelinmemelidir.

Diğer Konular

Lisans eğitim öğretim yönetmeliği ve diğer mevzuatlar (yatay geçiş, çift anadal programı vb.) üniversitemiz web sitesinde bulunmaktadır: Mevzuat: Eğitim-Öğretim ve Öğrenciler.

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı web sitesi: https://oidb.marmara.edu.tr/

Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği

İstanbul Şehir Üniversitesinden Üniversitemize Aktarılan Öğrenciler İçin Yönlendirme

Bilgisayar Mühendisliği (Computer Science Engineering)