Azami Öğrenim Süresini Dolduran Öğrencilere Ek Sınav Hakkı Duyurusu

Azami süresini dolduran öğrencilerin 2547 / 44. md uyarınca ek sınavları aşağıdaki takvime göre yapılacaktır:

1. Sınav hakkı: 11.10.2021 – 17.10.2021

2. Sınav hakkı: 25.10.2021 – 02.11.2021

Sınavlar, uzaktan eğitim sisteminde (ues.marmara.edu.tr) tanımlanmaktadır; ilgili dersin öğretim üyesi ile irtibata geçtiğinizde belirtilen gün-saatte yapılıyor olacaktır. Uzaktan eğitim sistemine giriş için mutlaka online.marmara.edu.tr internet sayfasında verilen bilgileri inceleyiniz. Sınavların gün ve saat bilgileri için, sınavlara katılım ile ilgili bilgiler için, dersi veren öğretim üyeleri ile iletişime geçiniz. Eksik ve hata görülen hususların ivedilikle ilgili dersin Öğretim Üyesine, Bölüm Başkanına ve Öğrenci İşleri Ofisine (semra.karaman@marmara.edu.tr) bildirilmesi gerekmektedir.

Online sınavlar, kamera gözetimli olarak yürütülmektedir (ilgili ders öğretim üyesi tarafından kamera gözetimli sınav hakkında bilgileri alabilirsiniz: sınav bağlantı bilgisi ve diğer teknik hususları öğrenmeniz ve sınav öncesinde gereklerini yerine getirmiş olmanız beklenmektedir).

YÖK duyurusunda da yer alan (https://www.yok.gov.tr/HaberBelgeleri/BasinAciklamasi/2021/azami-suresini-dolduran-ogrencilere-ek-sinav-hakki.pdf) “Ek sınav haklarının kullanılmasında uygulamalı derslerin kazanımlarının telafisi esas olacaktır.” hükmü gereğince öğrenciler, Engineering Project I/II ve Staj I/II eksikleri için alınmamış/başarısız ders sayısını 5 ve 5’ten aza düşürmeleri durumunda “ek yarıyıl kayıt” haklarını kullanacak ve bu uygulamalı derslere kayıt olarak tamamlayacaklardır.

BYS’de bulunan e-posta adresleri üzerinden de bu bilgilendirme yapılacak olup, e-posta bilgileri sistemde bulunmayan, eksik/hatalı olan öğrencilere bu duyuru (ve Marmara Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılan tüm duyurular) TEBLİĞ niteliğindedir. Ayrıca yazılı tebliğ yapılmayacaktır.