Öğretim Üyelerimizin TÜBİTAK 1000 Başarısı

TÜBİTAK’ın “1000 kodlu - Üniversitelerin Araştırma ve Geliştirme Potansiyelinin Arttırılmasına Yönelik Destek Programı” kapsamında  “Üniversitelerde Ar-Ge Strateji Belgesi Hazırlatılması ve Uygulatılması” çağrısı kapsamında, Üniversitemizden Hastalıklar ve Tedavi Süreçleri, Polimer Malzemeler, Çevre Teknolojileri, Biyoteknoloji ve İktisat alanlarında Ar-Ge Strateji Belge Raporları  2016-2017 döneminde hazırlanarak TÜBİTAK’a iletilmiştir. Özel 1003 çağrılarına ve 1004 kodlu Mükemmeliyet Proje Destek Programlarına başvuru aşamasında önemli bir koşul olarak değerlendirmeye alınacak bu Ar-Ge Strateji Belgelerinden Hastalıklar ve Tedavi Süreçleri, Çevre Teknolojileri ve Biyoteknoloji alanları TÜBİTAK tarafından desteklenmeye layık bulunmuştur.

 

https://www.tubitak.gov.tr/tr/duyuru/1000-programi-ar-ge-strateji-belgesi-hazirlatilmasi-ve-uygulanmasi-cagrisi-sonuclari-aciklandi

 

Biyoteknoloji konulu Ar-Ge Strateji Belge hazırlığı ve sunumu Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Ahu ALTINKUT UNCUOĞLU tarafından, Çevre Teknolojileri konulu Ar-Ge Strateji Belge hazırlığı ve sunumu ise Dekanımız Prof. Dr. Ömer AKGİRAY ve ekibi tarafından hazırlanmıştır:

 

ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ (2017-2021)

Ar-Ge Strateji Belgesi

 

PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ:

Prof.Dr. Ömer Akgiray

 

PROJE ARAŞTIRMACILARI:

Doç.Dr. Bilge Alpaslan Kocamemi (Evsel, Endüstriyel, Süzüntü Suyu Toplanması ve Arıtımı)

Doç.Dr. Elif Soyer (İçme Suyu Arıtımı ve Temini)

Prof.Dr. Barış Çallı (Arıtma Çamurları, Katı ve Tehlikeli Atıklar ve Toprak Kirliliği)

Prof.Dr. Mete Tayanç (Hava Kirliliği)

Prof.Dr. Bülent Oral (Çevre ve Enerji)

 

Hocalarımızı tebrik ediyor ve bu olumlu gelişmelerin Üniversitemize ve Fakültemize hayırlı olmasını diliyoruz.

QUICK MENU