Marmara Mühendislik Fakültesi Öğrencilerinden Milyonluk Proje'ye Doğru..

 

 

Marmara Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Üretim Metalurjisi Ana Bilim Dalı  öğrencilerinden, Cem Özer, Furkan Demirkıran ve Kemal Aksu’dan yeni bir proje daha! 

Doç. Dr. Serdar Aktaş danışmanlığında çalışan ve yaz döneminde , İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü tarafından düzenlen “Ne Üretelim?” isimli yarışmada krom projesiyle ikinci olan öğrenciler bu kez anot çamuru projesi ile 1 milyon TL’lik bir projeyi hayata geçirmeyi hedefliyor.

 Mühendislik Fakültesi öğrencileri, 1100 proje grubunun katıldığı 1 milyon TL ödüllü İtü Çekirdek yarışmasında ön kuluçkaya katılmaya hak kazandı.                        

Doç. Dr. Serdar Aktaş'ın danışmanlığındaki öğrenciler, girişimci destek projesi İTÜ Çekirdek’e katıldı. Çalıştıkları Mühendislik Fakültesi laboratuvardan esinlenerek "MC365" adıyla yarışan öğrenciler, 1100 proje ekibinin içinden sıyrılarak 100 bin TL’lik ödenek almaya hak kazanan 35 grupla ön kuluçkaya katıldı. Haziran ayındaki “Bigbang” isimli ikinci elemeye hazırlanan gruplar İTÜ Arı Kent’te önkuluçka aşamasında.

 

Türkiye’de Değerlendirilmiyor 

Bakır Üretim tesislerinde açığa çıkan değerli atık sınıfına giren anot çamurları Türkiye’de işlenmiyor. Altın, gümüş, selen ve tellür gibi nadir bulunan elementleri içerisinde barındıran anot çamurlarını işlemenin yöntemini geliştiren öğrenciler, bu projeyle ve yarışmayla seslerini yatırımcılara duyurmaya çalışacaklar. Bakır üretim tesisleriyle de iletişime geçen MC365 öğrencileri, bu çamurun Türkiye’de işlenmesi konusunda olumlu geri bildirimler aldıklarını ifade etmektedirler..

 

 Amaç istihdamı artırmak 

“Bakır Anot Çamurunun İşlenmesi ve Değerli Metallerin Geri Kazanımı” projesiyle yarışmaya katılan "MC365"in amacı, senelerce Türkiye’den dış ülkelere satılan altın, gümüş, selen ve tellürce zengin anot çamurunu yerli kaynaklarla yerli imkanlarla Türkiye’de işlemek. MC365 grubu projelerini hayata geçirmeleri durumunda anot çamurunu ülkemizde değerlendirecek ve istihdamı artıracak. Bu şekilde işsizlik sorununun çözülmesine de katkıda bulunacaklar.

 

 Kaynak Bulmak İçin Yarışmadalar… 

Yarışmaya katılmadan bile sanayileşme potansiyeli olan bu projenin başlıca amacı seslerini girişimcilere duyurmak olduğunu anlatan öğrencilerimize, Marmara Üniversitesi olarak gönülden başarılar diler ve yenilikçi projelerinin devamını dileriz...

 

 

 

Haberin kaynağı : http://www.itucekirdek.com/tr/haberler/itu-cekirdeke-kabul-edilen-girisimciler-belli-oldu                         (3. SIRADA)

 

 

 

QUICK MENU