Rowan Üniversitesinde (New Jersey, ABD) Burslu Master ve Doktora Programları

Sevgili Öğrencilerimiz

“Rowan Üniversitesinde (New Jersey, ABD) Burslu Master ve Doktora Programları” duyurusuna aşağıdaki bilgi ve bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

Başarılar dileriz.

------------------------------

Rowan Üniversitesi’nde (New Jersey, ABD) Uluslararası Ofisinin Marmara Üniversitesi ile aktif olan iş birliği anlaşması ve öğrenci değişim anlaşması bulunmaktadır. Bir devlet üniversitesi olan Rowan Üniversitesi’nde aşağıdaki mastır ve doktora programları burs imkânı sunmaktadır:

Mastır Programları:

Mühendislik Doktora Programı:

Bu program altında, öğrenciler aşağıdaki alanlardan birini seçebilirler:

• Biyomedikal Mühendisliği
      • Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği
      • Kimya Mühendisliği
      • İnşaat ve Çevre Mühendisliği
      • Malzeme Bilimi ve Mühendisliği
      • Makine Mühendisliği

Doktora programı ile ilgili daha geniş bilgiyi web sitesinde bulabilirsiniz: P.h.D. Engineering

Öğrenciler için bu eğitimin maliyet hesabını aşağıda görebilirsiniz. Mastır öğrencileri yıllık $9,000’in üstünde bir harç desteği alırken, doktora öğrencilerinin tüm masrafları üniversite tarafından karşılamaktadır (100% harç desteği ve aylık maaş yoluyla).

Masraflar (ABD Doları)

Yıllık Maliyet (Burssuz)

Burs desteği

Burslu Toplam yıllık maliyet

Yıllık Yüksek Lisans (Mastır) öğrenim ücretleri ve harçlar

$15,132

$9,348 (harç desteği)

$3,000 (harçlar) + $2,784 (öğrenim ücretleri) = $5,784

Yıllık Doktora öğrenim ücretleri ve harçlar

$15,132

$15,132 (harç desteği) ve ek olarak yıllık $30,000 maddi yardım = $45,123

$0

Ortalama konaklama ve yemek maliyeti

$9,000 (konaklama)+ 4,000 (yemek) = $13,000

$13,000

Ortalama sağlık sigortası ve ders kitapları maliyeti

$3,500

$3,500

Toplam yıllık maliyet

Burssuz yıllık maliyet= $31,632

Toplam yıllık burs desteği:

Mastır: $9,348

Doktora: $45,123

Her şey Dahil (harçlar, eğitim ücretleri, konaklama, yemek sigorta, kitaplar) Burslu toplam yıllık maliyet:

Mastır: $22,284

Doktora: $0

Başvuru Şartları:

İlgilenen öğrenciler mastır yada direk olarak doktora programına başvuru yapabilirler. Başvuru için gerekenler:

• Online başvuru https://admissions.rowanu.com/user/register
  • Mastır yada doktoraya başlama tarihinden önce alakalı bir alanda lisans diploması olmalı (su anda 4. sınıfta olan öğrenciler de donem bitmeden ve mezun olmadan da başvuru yapabilirler)
  • Lisans Transkripti
  • Öğrencinin CV’si
  • Öğrencinin kariyer hedeflerini anlatan bir mektup (neden bu programa katılmak istiyor, gelecekteki planlarına bu programın katkısı ne olacak, vs.)
  • İki tavsiye mektubu (Mühendislik lisans programındaki akademik personelden olması tercih edilir)
  • Lisans programı not ortalaması 4 üzerinden 3 olması tercih edilir. Daha düşük not ortalaması olan öğrenciler de değerlendirilecektir. 4 üzerinden 2.5 not ortalamasının altında kalan öğrencilerin kabul alma şansı çok düşüktür.

İletişim Bilgileri:

Yukarıdaki burs fırsatını ilgilenen öğrencilerinizle paylaşırsanız çok sevinirim. Mastır yada doktora programlarıyla ilgilenen öğrencileriniz olursa, aşağıda görülen ilgili program koordinatörüyle iletişime geçebilirler. Benim email adresimi de (alkanat@rowan.edu) emailde “cc” kısmına eklerlerse, aradaki iletişimi takip edip yardımcı olabilirim.