Robot Kulübü’nden Lise Öğrencilerine Robotik Eğitimi

Mühendislik Fakültesi’nin en aktif kulüplerinden, Türkiye’nin de önde gelen robotik topluluklarından biri olan Marmara Üniversitesi Robot Kulübü (MUFE Robotics); Ataşehir Anabilim Koleji’nden gelen istek üzerine, Fen Bölümü Başkan Yardımcısı Hüseyin Palabıyıkoğlu’nun sorumluluğundaki, 9 ve 10. Sınıf’ta öğrenimlerine devam eden 6 öğrenciyi 5 hafta boyunca robotik laboratuvarında ağırlamıştır. Robot Kulübü üyelerinden Filiz Dalıp, Burak Aybar ve Selman Öztürk’ün önderliğinde; öğrencilere bir robotun tüm yapım aşamaları, başından sonuna kadar uygulamalı olarak anlatılmıştır.

Eğitim kapsamında;

• Birinci hafta, Arduino, sensör, motor, motor sürücü, regülatör gibi temel robot parçalarının tanıtılmış;
  • İkinci hafta, robot çizimi gerçekleştirilmiş ve 3 boyutlu yazıcıda basılmış;
  • Üçüncü hafta, robot şasisi toplanmış ve kodlamaya giriş yapılmış;
  • Dördüncü hafta, 90 derece dönme, kesikli çizgi vb. özel durumlar kodlanmış;
  • Beşinci hafta, PID Kontrol ile optimizasyon sağlanmıştır.

Eğitim programına; Cansın Deniz (9. sınıf), Alper Ceylantekin (9. sınıf), Özgür Toprak Şahin (9. sınıf), Arda Büyükcivelek (10. sınıf), Nurhak Görkem Doğan (10. sınıf) ve Özüm Taşan (10. sınıf) isimli öğrenciler 5 hafta boyunca eksiksiz katılım göstermişlerdir. Bir takım çalışmasının ürünü olarak ismi geçen öğrenciler tarafından 5 haftanın sonunda tamamlanan Çizgi İzleyen Robot, koleje hediye edilmiştir.

Kulübümüzü ve emeği geçen fakültemiz öğrencilerini bu anlamlı projelerinden dolayı tebrik ederiz.