Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Öğrencilerine Elektrikli Araca Dönüştürülmek Üzere Araba Hediye Edildi

İçten yanmalı motora sahip bir binek aracın elektrikli araç haline getirilmesi çalışmaları, Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri Adem Cesur, Mahmut Çelik ve Murat Erdem Erdoğan tarafından bitirme projeleri kapsamında yürütülmektedir. Tasarım ve simülasyon çalışmaları büyük ölçüde tamamlanan projede aracın dönüştürülmesi aşamasına gelinmiştir.

Bu amaçla, Makine Mühendisliği Bölüm Başkanlığı, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü ve Rektör Baş Danışmanlığı görevlerini yürüten Prof.Dr.Abdulkerim KAR, kendi binek aracını geri almamak üzere proje öğrencilerinin kullanımına vermiştir. Aracın devir teslimi, Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Hamza Kandur’un da katılımıyla Marmara Üniversitesi Göztepe Kampusünde yapılan bir törenle gerçekleştirilmiştir.

Medyada geniş yer tutan Ali Ağaoğlu’nun kendisine ait yarım milyon liralık elektrikli arabasını İTÜ öğrencilerine vermesine benzeyen bu uygulama gerek öğrencilerimiz, gerekse Mühendislik Fakültesi yönetimi tarafından büyük takdirle karşılanmıştır. Fakülte ve Üniversite yönetiminin de desteğiyle birkaç ay içinde projenin tamamlanabileceğini belirten proje öğrencilerimiz bu yaz kendi dönüştürdükleri araçla kampus içinde gezilmesini hedeflediklerini belirtmişlerdir.