Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) Değerlendirme Takımının Fakültemize Yaptıkları Saha Ziyareti Başarıyla Tamamlandı.

Mühendislik Fakültemiz, bugüne kadar mezun vermiş olduğu 6 Mühendislik Programı için (Bilgisayar, Çevre, Endüstri, Kimya, Makine, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümleri),  2013 yılının Ocak ayında, Türkiye’ de mühendislik programları alanında akreditasyon vermeye tek yetkili kuruluş olan MÜDEK‘ e akreditasyon başvurusu yapmıştır. Aynı yılın Temmuz ayında Bölümlerimizin Özdeğerlendirme Raporları hazırlanarak ilgili kuruluşa sunulmuştur. Akreditasyon süreci, MÜDEK Değerlendirme Takımı tarafından 23-24-25 Mart 2014 tarihleri arasında Fakültemize yapılan saha ziyareti ile başarıyla tamamlanmıştır.

Takım Başkanı Prof. Dr Timur Doğu ve Eşbaşkan M. Necat Özgür  ile,  her program için 2’ şer değerlendirici ve 1 öğrenci değerlendiriciden oluşan 15 kişilik MÜDEK Değerlendirme Heyeti, Fakültemizde ve Bölümlerimizde yoğun çalışmalar yürütmüşlerdir. Değerlendiriciler, akademisyen ve öğrencilerimizle görüşmeler yapmış, MÜDEK Değerlendirme Ölçütlerine göre mühendislik programlarını ele almışlardır.

Rektörümüz Prof.Dr M.Zafer Gül ile görüşen ve Üniversitemizin değişik bölümlerini de ziyaret eden heyete, Dekanımız Prof.Dr Erturul Taçgın tarafından eğitim ve öğretim faaliyetleri başta olmak üzere kapsamlı bir sunum yapılmıştır.

Saha ziyareti sonunda MÜDEK değerlendiricilerinin hazırlamış olduğu çıkış bildirimi, 25 Mart 2014 günü Rektörlük Senato Salonunda üst yönetime ve bölüm akademisyenlerimize sunulmuştur.

MÜDEK Değerlendirme Takım Başkanı Prof. Dr. Timur Doğu, değerlendirmenin genel amaçları ve program değerlendirme koşulları hakkında kısa bir ön bilgilendirme yaptıktan sonra programların geneli ile ilgili değerlendirmelerini sunmuş, sırasıyla Program Değerlendiricileri, programlarla ilgili değerlendirme sonuçlarını paylaşmışlardır.

MÜDEK Program Değerlendirme Takımının sunumunun ardından, Rektörümüz Prof. Dr. M.Zafer Gül ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erturul Taçgın,  ilgililere teşekkür ederek, akreditasyon sürecinin Mühendislik Fakültesinin sürekli iyileşme çabalarına yaptığı ve yapacağı  olumlu katkılar nedeniyle memnuniyetlerini dile getirmişlerdir.

Akreditasyon değerlendirme sürecine ilişkin resmi sonuçlarının Temmuz 2014'de yazılı olarak bildirilmesi beklenmektedir.

MÜDEK hem Avrupa Mühendislik Eğitimi Akreditasyon Ağı ENAEE, hem de Washington Accord  üyesidir. Bu nedenle MÜDEK Akreditasyonu, Avrupa’daki tüm üye ülkelere ilave olarak, Amerika (ABET), Kanada, Japonya vb. gibi diğer dünya ülkeleri için de otomatik olarak tanınırlık getirmiş olacaktır.