Mühendislik FakültesiEğitim ve Araştırmada Mükemmellik

Mehmet Zorlu Vakfı Bursu Hakkında

Değerli Öğrencilerimiz,

İlgili burs duyurusu aşağıdadır.

Bilgilerinize.

SAYIN İLGİLİ ,

2017-2018 eğitim dönemi için MEHMET ZORLU VAKFI tarafından Üniversitenize 5 bursiyerlik kontenjan belirlenmiştir. 2017 -2018 dönemi için, aşağıdaki kriterleri sağlayan 5 öğrencinin SEÇIMI OKULUNUZ TARAFINIZDAN YAPILACAK OLUP UYGUN BAŞVURULARI 10 EKİM SALI MESAİ BİTİMİNE KADAR BÖLÜM SEKRETERLERİNE  BAŞVURABİLİRSİNİZ.

SEÇİM KRİTERLERİMİZ:

*Üniversitenizin İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTELERİNİN TÜM BÖLÜMLERİ İLE TIP, MÜHENDİSLİK, MİMARLIK, HUKUK, ENDÜSTRİYEL TASARIM, MATEMATİK, FİZİK VE KİMYA bölümü öğrencisi olmaları,

*Belirlediğimiz başarı ve ihtiyaç kriterlerini sağlamaları,

* Yeni kayıt yaptıran öğrenciler için ÖSYM yerleştirme  sonucunun belirtildiği sınav sonuç belgesi,

* Öğrenci belgeleri,

* Nüfus cüzdanı fotokopisi,

* Transkriptler (ara sınıftan seçilen bursiyerler için),

* Ailede çalışan tüm fertlerin maaş bordroları (ya da emekli belgesi, ailede çalışan birey yoksa muhtarlıktan alınacak olan Fakirlik İlmuhaberi),

* Nüfus Müdürlüğünden alınacak olan ailede oturan birey sayısını gösteren Nüfus kayıt örneği,

* Denizbank'tan öğrencilerin kendi adlarına açılmış hesap cüzdanı fotokopisi,

* MZV Burs Başvuru Formu ( Ek'te ),

* MZV Burs Taahhütnamesi ( Ek'te ) (Her öğrenci kendisi imzalayacak.),

* EVRAKLARIN TAMAMININ ORİJİNAL OLMASI VE KAŞELİ-İMZALI BİR ŞEKİLDE    GÖNDERİLMESİ GEREKMEKTEDİR.

Üniversitenize tanınan kontenjandan yararlanabilmek için; 10 EKİM 2017 SALI gününe kadar belgelerin tarafımıza ulaşmış olması büyük önem arz etmektedir. Burs başvurularının kabulünde ekte bulunan Mehmet Zorlu Vakfı Burs Başvuru Formu'nun öğrenciler tarafından doldurulması ve MZV Burs  Taahhütnamesi'nin öğrenciler tarafından imzalanması gerekmektedir. Vakfımızca belirlenen başvuru değerlendirme kriterleri Vakfımızın Yönetmeliğinin ilgili kısmından aşağıdaki şekilde belirtilmiştir.

BAŞARI KRİTERİ

· Üniversitenin ilk sınıfında bursa başvuran öğrencilerin; kaydoldukları bölümün örgün ya da ikinci öğretim olmasına göre o yılki tavan puanının en çok %10 altında bir puanla girmiş olmaları koşulu aranır.

· Ara sınıftaki üniversite öğrencileri için; her türlü not sistemi için %70 başarı koşulu aranır. Üniversitelerin tıp, hukuk, mimarlık, makine - bilgisayar - elektrik - elektronik - inşaat - endüstri mühendisliklerinde en az %50 ortalama şartı aranır.

İHTİYAÇ KRİTERİ

İhtiyaç kriteri hesaplanırken; "asgari aylık brüt ücret x 1.20 x aile birey sayısı" formülü kullanılır. Buna göre, öğrencinin ailesinin brüt geliri, formülle bulunan gelire eşit veya daha az ise ihtiyaç kriterinin karşılandığı, büyük ise ihtiyaç kriterinin karşılanmadığı kabul edilir.

_(asgari aylık brüt ücret= 1.777,5 TL)_

EK BILGILER:

· İki yıllık meslek yüksek okulları, Açıköğretim Lisesi ve Fakültesi öğrencileri, yüksek lisans/doktora öğrencileri ve yurtdışındaki üniversitelerde okuyan öğrenciler MZV bursundan yararlanamazlar.

· Socrates-Erasmus programları çerçevesinde yurtdışındaki üniversitelere belirli süre ile değişim öğrencisi olarak giden, hazırlık sınıfı okuyan ve çift anadal-yan anadal yapan öğrenciler dışında, MZV bursu normal akademik sürenin aşılması halinde kesilir.

KARGO ADRESİ:

MEHMET ZORLU VAKFI - ELİF KARABURUNOĞLU

ZORLU HOLDİNG / LEVENT 199

BÜYÜKDERE CADDESİ NO:199

34394 ŞİŞLİ / İSTANBUL

İLETİŞİM:

ELİF KARABURUNOĞLU

ELIF.ALAN@ZORLU.COM

Başvuru formu ve taahütnameyi buradan indirebilirsiniz.

Bu sayfa Mühendislik Fakültesi tarafından en son 09.10.2017 10:18:39 tarihinde güncellenmiştir.